Bladgrønnsaker

Grønnsaker Gjødsling tid Gode naboer (Sam planting med andre grønnsaker)
Rødkål 80ml ved transplantasjon. Etter første gangs gjødsling øker man til 160ml hver 15 dag. Gressløk, reddik, rødbete, småløk
Isebergsalat 60 ml 1 gang hver 20. dag Gressløk, Reddik,
Romersk salat 60 ml 1 gang hver 20. dag Gressløk, småløk, rødbete
Eskariolsalat 60 ml 1 gang hver 20. dag Gulrot, purre, brokkoli.
Hodekål  60 ml 1 gang hver 15. dag Kålrot, purre, blomkål
Bladsalat 60 ml 1 gang hver 15. dag Gressløk, rødbete, purre, artiskokk.
Vårsalat 400ml per kvadratmeter Gressløk, rødløk
Bladkål 50ml ved transplantasjon. Deretter 100ml hver 15 dag Havrerot
grønnkål 60ml ved transplantasjon. Deretter 120 ml hver 15. dag. Sellerirot, chard
Pak-choi 80ml ved transplantasjon. 100ml etter 20 dager, deretter 200ml hver 20. dag. Rødbete, vårløk,
Kinakål 80ml ved transplantasjon. 100ml etter 20 dager, deretter 200ml hver 20. dag. Gressløk, Vårløk,
Rosenkål 80ml ved transplantasjon. 100ml etter 20 dager. Rødbete, Gulrøtter, Gressløk.
Savoykål 80ml ved transplantasjon. 160ml etter 15 dager. Deretter 200ml hver 20. dag. Gressløk, Rødbete, Reddik
Sommerkål 80ml ved transplantasjon. 160ml etter 15 dager, deretter 100ml hver 15. dag. Vårløk, rødbete, salat, spinat
Rødkål 80ml ved transplantasjon. Deretter 160ml hver 15. dag. Småløk, Salat, rødbete
Hodekål 80ml ved transplantasjon. Deretter 160ml hver 15. dag.  
Spinat 40ml ved transplantasjon. 60ml etter 15 dager. Deretter 80ml etter ytterligere 15 dager. Salat, jordbær.
Bladbete 60ml ved transplantasjon. Deretter 80ml hver 15. dag. Reddik, gulrot, rødbete

I denne rekkefølgen bør man plante grønnsaker i hagen og på denne måten komplementere rotasjonen mellom ulike avlinger.

Rotgrønnsaker

Grønnsaker Gjødsling tid Gode naboer (Sam planting med andre grønnsaker)
Gulrot 40ml ved transplantasjon. 80ml etter 15 dager og deretter hver 20. dag.

Purre,

tomater,

gressløk

Havrerot 40ml ved transplantasjon. Deretter 200ml hver 20. dag. Hagesyre
Daikon 60ml ved transplantasjon. 100ml hver 15. dag. Chard
Reddik 20ml ved transplantasjon. Deretter 20ml. Hver 10. Dag. Salat
Rødbete 20ml ved transplantasjon. Deretter 40ml. Hver 10. Dag. Gressløk,
sellerirot 40ml ved transplantasjon. Deretter 80ml. Hver 15. Dag. purre
kålrot 40ml ved transplantasjon. Deretter 80ml. Hver 15. Dag. Purre

Fruktgrønnsaker

Grønnsaker Gjødsling tid Gode naboer (Sam planting med andre grønnsaker)
Tomater 80ml ved transplantasjon (160ml 20 dager etterpå. 200ml 15 dager etter, 300ml 15 dias etter og 400ml hver 20. dag).

Purre,

gulrot,

hvitløk,

rødløk,

Bønnevikke

vårløk

Cherry tomat 80ml ved transplantasjon (160ml 20 dager etterpå, deretter 200ml hver 20. dag).

Gressløk

Salats

Rødbeter

Spinat

 

Chili 60ml ved transplantasjon (120ml 20 dager etter, deretter 200ml hver 15. dag).

Hvitløk,

Rødløk

Hvitløk

Paprika 60ml ved transplantasjon (120ml hver 15 dag). Gressløk, hvitløk, rødløk
Agurk 50ml ved transplantasjon (100ml hver 15. dag).

Reddik,

Salat

Slangeagurk 50ml ved transplantasjon (100ml hver 20. dag). Purre, reddik,
Sylteagurk 50ml ved transplantasjon (100ml hver 15. dag).

Rødløk

Hvitløk

Reddik

småløk

Aubergine 40ml ved transplantasjon (80ml hver 10. dag). gressløk
Squash 80ml ved transplantasjon (100ml hver 15. dag).

Hvitløk, salatløk

Småløk,mais.

Margsquash 80ml ved transplantasjon (160ml hver 15. dag) Gressløk, småløk, Reddik, salat.

Stengelgrønnsaker

 

Grønnsaker Gjødsling Gode naboer (Sam planting med andre grønnsaker)
Asparges 60ml ved transplantasjon (80ml hver 15. dag) tomater
Knutekål 60ml ved transplantasjon (80 ml hver 20. dag). Gressløk, småløk, vårløk, salat, reddik
Fennikel 80ml ved transplantasjon og hver 20. dag Alle grønnsaker.
Vill artiskokk 80ml ved transplantasjon, (100ml hver 15. dag) Gulrøtter, reddik, Gressløk
stangselleri 50ml ved transplantasjon (100ml hver 15. dag). Vårløk, gulrøtter

 

Blomstergrønnsaker

 

Grønnsaker Gjødsling Gode naboer (Sam planting med andre grønnsaker)
Blomkål 50ml ved transplantasjon (100ml hver 15. dag) Purre, Selleri
Brokkoli 50ml ved transplantasjon (100ml hver 15. dag) Selleri, Hvitløk
Kai lan 60ml ved transplantasjon (60ml hver 20. dag) Gressløk, Selleri
Nepeblad 80ml ved transplantasjon (120ml hver 20. dag) Rødløk, Selleri
artiskokk 80ml ved transplantasjon (120ml hver 20. dag) Selleri, vårløk

Løkvekster

 

Grønnsaker Gjødsling Forening* (gode naboer)
Vårløk 40ml ved transplantasjon (80ml hver 20. dag) Tomater, paprika, aubergine, agurk
Purre 50ml ved transplantasjon (100ml hver 15, dag) All slags Kål, Jorbær, agurk, tomater, salats.
Kepaløk 40ml ved transplantasjon (80ml hver 20. dag) Jordbær, Agurk, salat, gulrøtter
Rødløk 50ml ved transplantasjon (100ml hver 15. dag) Salats, Tomater,
Salatløk 50ml ved transplantasjon (100ml hver 20. dag) Tomater, Rødbeter
Småløk 20ml ved transplantasjon Tomat, gulrot, paprika,
Gressløk 80ml hver 15. dag Alle planter
Hvitløk 50ml ved transplantasjon (100ml hver 15. dag) Tomater, Rødbete