Gjødsling med pellets

Bladgrønnsaker

Grønnsaker

Gjødsling tid

Gode naboer (Sam planting med andre grønnsaker)

Rødkål

80 gram ved transplantasjon. Etter første gangs gjødsling øker man til 160 gram hver 15 dag.

Gressløk, reddik, rødbete, småløk

Isebergsalat

60 gram 1gang hver 20. dag

Gressløk, Reddik,

Romersk salat

60 gram 1gang hver 20. dag

Gressløk, småløk, rødbete

Eskariolsalat

60 gram 1gang hver 20. dag

Gulrot, purre, brokkoli.

Hodekål

 60 gram 1gang hver 15. dag

Kålrot, purre, blomkål

Bladsalat

60 gram 1 gang hver 15. dag

Gressløk, rødbete, purre, artiskokk.

Vårsalat

400 gram  per kvadratmeter

Gressløk, rødløk

Bladkål

50 gram ved transplantasjon. Deretter 100 gram hver 15 dag

Havrerot

grønnkål

60 gram ved transplantasjon. Deretter 120 gram hver 15. dag.

Sellerirot, chard

Pak-choi

80 gram ved transplantasjon. 100 gram etter 20 dager, deretter 200 gram hver 20. dag.

Rødbete, vårløk,

Kinakål

80 gram ved transplantasjon. 100 gram etter 20 dager, deretter 200 gram hver 20. dag.

Gressløk, Vårløk,

Rosenkål

80 gram ved transplantasjon. 100 gram etter 20 dager.

Rødbete, Gulrøtter, Gressløk.

Savoykål

80 gram ved transplantasjon. 160 gram etter 15 dager. Deretter 200 gram hver 20. dag.

Gressløk, Rødbete, Reddik

Sommerkål

80 gram ved transplantasjon. 160 gram etter 15 dager, deretter 100 gram hver 15. dag.

Vårløk, rødbete, salat, spinat

Rødkål

80 gram ved transplantasjon. Deretter 160 gram hver 15. dag.

Småløk, Salat, rødbete

Hodekål

80 gram ved transplantasjon. Deretter 160 gram hver 15. dag.

 

Spinat

40 gram ved transplantasjon. 60 gram etter 15 dager. Deretter 80 gram etter ytterligere 15 dager.

Salat, jordbær.

Bladbete

60 gram ved transplantasjon. Deretter 80 gram hver 15. dag.

Reddik, gulrot, rødbete

I denne rekkefølgen bør man plante grønnsaker i hagen og på denne måten komplementere rotasjonen mellom ulike avlinger.

 

Rotgrønnsaker

Grønnsaker

Gjødsling tid

Gode naboer (Sam planting med andre grønnsaker)

Gulrot

40 gram ved transplantasjon. 80 gram etter 15 dager og deretter hver 20. dag.

Purre,

tomater,

gressløk

Havrerot

40 gram ved transplantasjon. Deretter 200 gram hver 20. dag.

Hagesyre

Daikon

60 gram ved transplantasjon. 100 gram hver 15. dag.

Chard

Reddik

40 gram ved transplantasjon. Deretter 20 gram. Hver 10. Dag.

Salat

Rødbete

40 gram ved transplantasjon. Deretter 40 gram. Hver 10. Dag.

Gressløk,

sellerirot

40 gram ved transplantasjon. Deretter 80 gram. Hver 15. Dag.

purre

kålrot

40 gram ved transplantasjon. Deretter 80 gram. Hver 15. Dag.

Purre

 

Fruktgrønnsaker

Grønnsaker

Gjødsling tid

Gode naboer (Sam planting med andre grønnsaker)

Tomater

80 gram ved transplantasjon (160 gram 20 dager etterpå. 200 gram 15 dager etter,

300 gram 15 dias etter og 400 gram hver 20. dag).

Purre,

gulrot,

hvitløk,

rødløk,

Bønnevikke

vårløk

Cherry tomat

80 gram ved transplantasjon (160 gram 20 dager etterpå, deretter 200 gram hver 20. dag).

Gressløk

Salats

Rødbeter

Spinat

Chili

60 gram ved transplantasjon (120 gram 20 dager etter, deretter 200 gram hver 15. dag).

Hvitløk,

Rødløk

Hvitløk

Paprika

60 gram ved transplantasjon (120 gram hver 15 dag).

Gressløk, hvitløk, rødløk

Agurk

50 gram ved transplantasjon (100 gram hver 15. dag).

Reddik,

Salat

Slangeagurk

50 gram ved transplantasjon (100 gram hver 20. dag).

Purre, reddik,

Sylteagurk

50 gram ved transplantasjon (100 gram hver 15. dag).

Rødløk

Hvitløk

Reddik

småløk

Aubergine

40 gram ved transplantasjon (80 gram hver 10. dag).

gressløk

Squash

80 gram ved transplantasjon (100 gram hver 15. dag).

Hvitløk, salatløk

Småløk,mais.

Margsquash

80 gram ved transplantasjon (160 gram hver 15. dag)

Gressløk, småløk, Reddik, salat.

 

Stengelgrønnsaker

Grønnsaker

Gjødsling

Gode naboer (Sam planting med andre grønnsaker)

Asparges

60 gram ved transplantasjon (80 gram hver 15. dag)

tomater

Knutekål

60 gram ved transplantasjon (80 gram hver 20. dag).

Gressløk, småløk, vårløk, salat, reddik

Fennikel

80 gram ved transplantasjon og hver 20. dag

Alle grønnsaker. 

Vill artiskokk

80 gram ved transplantasjon, (100 gram hver 15. dag)

Gulrøtter, reddik, Gressløk

stangselleri

50 gram ved transplantasjon (100 gram hver 15. dag).

Vårløk, gulrøtter

 

Blomstergrønnsaker

Grønnsaker

Gjødsling

Gode naboer (Sam planting med andre grønnsaker)

Blomkål

50 gram ved transplantasjon (100 gram hver 15. dag)

Purre, Selleri

Brokkoli

50 gram ved transplantasjon (100 gram hver 15. dag)

Selleri, Hvitløk

Kai lan

60 gram ved transplantasjon (60 gram hver 20. dag)

Gressløk, Selleri

Nepeblad

80 gram ved transplantasjon (120 gram hver 20. dag)

Rødløk, Selleri

artiskokk

80 gram ved transplantasjon (120 gram hver 20. dag)

Selleri, vårløk

 

Løkvekster

Grønnsaker

Gjødsling

Forening* (gode naboer)

Vårløk

40 gram ved transplantasjon (80 gram hver 20. dag)

Tomater, paprika, aubergine, agurk

Purre

50 gram ved transplantasjon (100 gram hver 15, dag)

All slags Kål, Jorbær, agurk, tomater, salats.

Kepaløk

40 gram ved transplantasjon (80 gram hver 20. dag)

Jordbær, Agurk, salat, gulrøtter

Rødløk

50 gram ved transplantasjon (100 gram hver 15. dag)

Salats, Tomater,

Salatløk

50 gram ved transplantasjon (100 gram hver 20. dag)

Tomater, Rødbeter

Småløk

20 gram ved transplantasjon

Tomat, gulrot, paprika,

Gressløk

80 gram hver 15. dag

Alle planter

Hvitløk

50 gram ved transplantasjon (100 gram hver 15. dag)

Tomater, Rødbete

Inspirasjon

Frukt

Gjødsling av voksne trær

(større trær med mer visdom og rynker på stammen)

Steg 1: Tilsett 2 kilo Bokashi kompost i jorda rundt treet med en avstand på 40 cm fra stammen.

Steg 2: Dekk Bokashi komposten med vanlig jord.

Gjødsling av yngre, tynnere trær

Hvis frukttreet fortsatt er i potte tilsetter du 2 kilo Bokashi kompost.

Omplanting fra potte til ut i hagen

Steg 1: Lag et hull med bredde 40 cm og dybde 40 cm, tilsett 5 kilo Bokashi kompost. Deretter tar du jorda som du fikk til overs da du gravde opp hullet og legger på toppen.  

Steg 2: Ta treet forsiktig ut av potten og plasser det stødig i hullet.

Steg 3: Legg godt med jord rundt stammen.

Steg 4: Vann treet 3 ganger i uka de første 3 månedene. Deretter 2 ganger i uka.

 

Busker og bær

Gjødsling

Steg 1: Tilsett 2 kilo  Bokashi kompost for hver meter med busker, med en avstand på 15 cm fra stammen.

Steg 2: Dekk komposten med vanlig jord.

For bærbusker kan du gjerne gjødsle minst 2 ganger i sesongen eller oftere.