Våre produkter

Organisk og lokal biogjødsel, sertifisert med kromatografi

I Glenne Kompost bruker vi resirkulert avfall fra landbrukssektoren til å lage kjempebra kompost, slik at du kan dyrke frukt og grønnsaker med høy produktivitet og kvalitet. Råvarene består stort sett av kafferester, hvetekli og aske som vi henter fra lokale bedrifter i nærområdet vårt.

Bokashi-Kompost-på-pose

Bokashi kompost

Organisk gjødsel laget spesielt for deg som vil dyrke skikkelig bra frukt og grønnsaker i egen hage. Bokashi kompost har superhøyt næringsinnhold og masse mineraler som både du og hagen din vil elske.  

Bokashi blomster

Fermentert, elsket og bioaktivert gjødsel som fester seg lett til plantene. Bokashi blomster er superrik på mineraler og annen næring som gir blomstene dine den livskvaliteten de fortjener.

Bokashi-blomster-på-pose

Kompost i løsvekt

Hvis du har behov for større mengder kompost kan du kjøpe akkurat den samme gode komposten i løsvekt i stedet for spann.

Kan hentes på Øvre Glenne Gård lørdager 10-14

Glenneveien 355, 1455 Nordre Frogn.

Slik bruker du biogjødsel fra Glenne Kompost

Biogjødselen kan du spa direkte ned i jorda. Siden hagearbeidet skal kunne nytes av hele familien er komposten helt trygg å bruke også for barn.

For deg som vil vite hvordan vi lager superbra kompost

Fermentering og bokashi

For å gjøre om industriavfallet til superbra biogjødsel bruker vi en metode som kalles fermentering eller bokashi. Bokashi er opprinnelig en japansk komposteringsmetode som innebærer at avfallet fermenteres (gjærer) ved hjelp av melkesyrebakterier. Resultatet er en gjæret masse som du kan spa rett ned i jorda eller blande i utekomposten.

Bokashi er regnet som en totalorganisk prosess.

Hvorfor organisk kompost?

Organisk biogjødsel (kompost) jobber med strukturen i jorda og er den levende næringen som gjør at plantene kan feste seg for å lage blad og blomster. Biogjødselen sørger for kontinuerlig påfyll av næringsstoff til jorden. Resultatet er at jorda regenereres i stedet for å utarmes og klimaavtrykket vårt reduseres.

I tillegg har komposten god effekt på mikrobiologien i kroppen vår, som er vår fremste allierte for å bekjempe sykdom og næringsunderskudd.

Trodde du gjødselen må lukte vondt for å fungere? Slik er det heldigvis ikke. Lukten av komposten vår er faktisk veldig behagelig. Her får du gjødsel med skikkelig god effekt uten at du føler behov for å bruke munnbind eller skylde på hunden!

 

Lenge leve bakteriene!

Biogjødselen inneholder lokale mikroorganismer som bearbeider matavfallet, på samme måte som vår egen bakterieflora jobber i magen vår. Disse smådyra, som er omtrent 1 000 ganger mindre enn en blyantspiss, utgjør størstedelen av menneskekroppen. Mikroorganismene gjør underverker for matavfallet, matjorden og i sin tur maten du spiser.  De sikrer en sunn bakterieflora og forhindrer sykdom.